Ooglaserbehandeling in Turkije en bespaar ruim 50%

Wilt u ook graag genieten van goed zicht zonder bril? Profiteer dan u van goede maar voordelige LASIK, FEMTOSECOND LASIK en LASEK/PRK behandelingen en bespaar ruim 50%! Lees snel meer over de behandelmogelijkheden in onze moderne klinieken door ervaren specialisten en verneem de mogelijkheden voor uw reis & verblijf naar prachtig Istanbul en verrassend Izmir.


Femto-LASIK

Een voorbeeld van ooglaseren zonder mes is de toepassing van de Femto LASIK methode. De Femto LASIK methode is de moderne variant van de LASIK methode.

Met de Visumax Femtosecondlaser van CARL ZEISS apparatuur wordt er bij een nauwkeuriger, veiliger en ook een dunner flapje worden gemaakt dan met de reguliere LASIK techniek. De FemtoLASIK methode wordt ook wel de Intra LASIK, Intralase Lasik of Femto Second Lasik methode genoemd.

Deze methode is de verbeterde versie van de veel toegepaste LASIK methode.

FemtoLASIK biedt u diverse voordelen:

  1. Uw ogen worden zonder mesje (keratoom) gelaserd
  2. De Femto LASIK methode is bijzonder veilig, flap wordt gecreëerd door middel van computergestuurde laserapparatuur
  3. Uw ogen worden op een effectieve manier behandeld en op maat gecorrigeerd
  4. De kans op complicaties is bij de Femto LASIK methode kleiner
  5. U ondervindt geen pijn tijdens de behandeling

Over het algemeen is er sprake van snel herstel. Uw zicht is tijdens de ingreep even vertroebeld als het flapje is omgeklapt. Direct nadat het flapje is teruggeplaatst herstellen uw ogen zichzelf weer tot een scherp blikveld.  Uw zicht stabiliseert zich binnen enkele dagen. Het duurt even voor uw ogen het gewenste resultaat hebben bereikt.

Ooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie tekent de chirurg op het ooglid nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd moet worden. Dan snijdt de arts het reepje huid weg en indien nodig ook een stukje van de oogkringspier. Ook een teveel aan vet wordt verwijderd. Na de ingreep worden de haarvaatjes dicht gebrand en de incisie gehecht. De littekentjes komen in de natuurlijke plooi (sulcus palpebrae) van het bovenste ooglid te liggen. Het litteken is vaak vrijwel onzichtbaar.

 Bij een correctie van het onderooglid wordt in het algemeen minder huid verwijderd. Het verwijderen van vetzakjes onder de ogen gaat bij voorkeur via het slijmvlies aan de binnenkant van het ooglid. De incisie die hiervoor gemaakt wordt hoeft niet gehecht te worden en er ontstaan geen zichtbare littekens. Wanneer er ook sprake is van een teveel aan huid op de onderoogleden moet wel aan de buitenzijde gesneden worden. Vlak langs de wimperrand een sneetje gemaakt. Het teveel aan huid en vetweefsel wordt weggenomen en de wond wordt met dunne draad gehecht. De littekentjes komen onder de wimpers te liggen, maar er kan een klein litteken blijven.

 Verstopt traankanaal

Een verstopte traanbuis en een ontsteking van het traanzakje zijn onschadelijk voor uw kind. Het oog kan er niet door beschadigen. In veruit de meeste gevallen gaat het traankanaal vanzelf open. Mocht dit na zes maanden nog niet gebeurd zijn dan kan de oogarts met een simpele ingreep, het vliesje breken.

De ingreep wordt onder narcose uitgevoerd. Er wordt een snee van ongeveer 15 mm lang in de huid van de neus gemaakt, ongeveer 1 cm vóór de ooghoek. In de diepte wordt met een knabbeltang een opening in het bot tussen de traanzak en de neus gemaakt. Hierna worden zowel de traanzak als het neusslijmvlies geopend, en worden de slijmvliezen van traanzak en neus aan elkaar gehecht. De operatie wordt altijd gecombineerd met plaatsing van een dunne siliconenstent in het afvoersysteem gedurende 2-3 maanden. Deze stent bestaat uit een dun slangetje. Het slangetje voert de tranen niet af, het dient om het afvoersysteem op te rekken en om dichtgroeien van de traankanaaltjes na de operatie te voorkomen.

Sommige patiënten hebben al geen last meer van het tranen terwijl de stent er nog in zit. Bij hen lopen de tranen niet weg door de stent, maar langs de stent. Of de operatie geholpen heeft of niet is echter pas duidelijk nadat de stent uit het afvoersysteem verwijderd is. Dat gebeurt na 2-3 maanden. Verwijderen gaat simpel en pijnloos: de oogarts pakt de stent vast in de ooghoek, knipt deze door en trekt het er uit via de bovenste traanpunt.

Staar

Ouderdomsstaar is goed te behandelen. Kort na de operatie kunt u alles weer doen. Een staaroperatie kan het gezichtsvermogen volledig herstellen.

Bij een staaroperatie haalt de oogchirurg de troebele lens uit het oog en vervangt deze door een kunstlens. De oogchirurg opereert altijd maar één oog per operatie. Een staaroperatie is op zeer hoge leeftijd nog goed te ondergaan.

 Scheelzien

Doordat kinderen in staat zijn het beeld van het afwijkende oog te onderdrukken, ontstaat de kans op een lui oog (amblyopie). Eerst zal dan een amblyopiebehandeling worden gestart: het welbekende afplakken van het goede oog met een oogpleister.

Ook is het mogelijk bij sommige vormen van scheelzien (het hierboven genoemde scheelzien ten gevolge van verziendheid) dit volledig of gedeeltelijk te corrigeren met een brilcorrectie. Mocht het scheelzien met een bril en/of oefeningen onvoldoende gecorrigeerd kunnen worden dan kan een oogspieroperatie (ook wel scheelzien operatie, strabismuschirurgie) uitkomst bieden. De orthoptist zal hierin adviseren.

Maak jouw eigen website met JouwWeb